ISO 27001 advies en implementatie

Wellicht komt het u bekend voor; een klant of opdrachtgever vraagt naar bewijs van de veiligheid van uw ICT systemen en hoe informatiebeveiliging is geregeld binnen uw processen. Of vraagt simpelweg naar uw ISO 27001 certificaat. Daarnaast dwingt de nieuwe privacy wetgeving die vanaf 25 mei 2018 van kracht is, organisaties hun leveranciers te controleren op de veiligheid ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens. Dit levert u als leverancier een hoop extra papierwerk op. U wilt immers de Privacy Officers van uw (potentiële) klanten tevredenstellen. Met een ISO 27001 certificering lost u dit probleem op. Hiermee voldoet u namelijk aantoonbaar aan de informatiebeveiligingseisen van uw (potentiële) klanten. Daarnaast neemt u hierin ook de maatregelen voor de nieuwe privacy wetgeving mee.

 

Met een ISO 27001 certificering laat u zien dat uw organisatie een procesmatige aanpak hanteert bij het vaststellen, implementeren, bewaken, onderhouden, uitvoeren en verbeteren van informatiebeveiliging. ISO Privacy Advies begeleidt en adviseert organisaties naar een ISO 27001 certificering.

 

Wat is ISO 27001 certificering?

ISO 27001 is de internationale norm voor het Information Security Management System (ISMS). Het geeft u de vrijheid om te ondernemen en te innoveren in de wetenschap dat uw informatiebeveiliging ten alle tijden op orde is en blijft. Daarnaast specificeert ISO 27001 eisen voor het implementeren en beheersen van beveiligingsmaatregelen. U kunt dan denken aan bescherming van persoonsgegevens, bescherming tegen inbraak, hackers en datalekken. ISO 27001 heeft als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie en informatiesystemen te garanderen.

 

De voordelen van een ISO 27001 certificering

Voldoen aan de eisen van een aanbesteding is niet het enige voordeel van een ISO 27001 certificering. Hier vindt u nog een aantal voordelen:

 • Uw interne organisatie zal beter gestructureerd zijn.
 • U legt afspraken beter vast en creëert zo meer duidelijkheid over de interne taakverdeling.
 • U brengt risico’s in kaart waar u ’s nachts van wakker ligt en bedenkt samen met uw collega’s oplossingen.
 • U hoeft zich niet meer constant af te vragen of uw informatiestromen wel veilig zijn en of uw ICT goed beveiligd is tegen mogelijke informatie beveiligingsincidenten.
 • U wint het vertrouwen van klanten en andere stakeholders dat hun gegevens bij u in veilige handen zijn.
 • U laat zien dat u voldoet aan wet- en regelgeving en toont daarmee aan een betrouwbare leverancier te zijn.

 

ISO 27001 advies en implementatie

ISO Privacy Advies heeft in samenwerking met de doe-het-zelf ISO 27001 software van ISO 27001 online een unieke methode ontwikkeld ISO 27001 binnen uw bedrijf te implementeren, op basis van persoonlijke coaching en begeleiding bij u op locatie en online software.

De implementatie van een ISO 27001 in uw organisatie is een hele klus. De software van ISO 27001 online geeft u een heeft handreiking in de vorm van een 10-stappenplan. U kunt dus zelf aan de slag met begeleiding door een Security Officer van ISO Privacy Advies volgens de methode van ISO 27001 online.

 

Unieke methode! Bepaal zelf de kosten en wat u wilt uitbesteden.

Afhankelijk van de werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren kunt u zelf bepalen wat de kosten zullen zijn.

 

Maatwerk begeleiding en doe-het-zelf software van ISO 27001 online

ISO Privacy advies geeft maatwerk begeleiding en workshops bij u op locatie om u te helpen voldoen aan de ISO 27001 normering aan de hand van de software van ISO 27001 online.

De software van ISO 27001 online helpt door middel van online invulformulieren en voorbeeld documenten en genereert de juiste documentatie om aantoonbaar te voldoen aan de ISO 27001 normering.

 

ISO 27001 certificering

De certificering van uw organisatie dient door een onafhankelijke organisatie plaats te vinden. Deze kosten vallen buiten het genoemde tarief. Let op dat u hierbij een officieel geaccrediteerd bureau kiest. ISO Privacy advies kan hierbij het bedrijf Brand Compliance aanbevelen.

 

Tarieven

De werkzaamheden die nodig zijn om uw organisatie aantoonbaar te laten voldoen ISO 27001 normering zijn verschillend per type organisatie. De hoeveelheid werkzaamheden is afhankelijk van het aantal bedrijfsprocessen en de grootte van uw organisatie, alsmede de branche waarin u werkzaam bent.

Het basis programma van iso27001online.nl kost € 295,00 excl. BTW (eenmalig) en € 79,50 excl. BTW per maand en is doorgaans geschikt voor bedrijven en organisaties tussen de 10 en 50 medewerkers. Het pakket voor bedrijven van 51 tot 200 medewerkers kost eenmalig € 495,00 excl. BTW en € 95,00 excl. BTW per maand. Het basis programma bestaat uit het volgende:

 • Toegang tot de doe-het-zelf online applicatie van iso27001online.nl
 • Alle benodigde documentatie om aantoonbaar te voldoen aan de ISO 27001 normering
 • Setupkosten ISO 27001 online software

Tarieven begeleiding op locatie

 • Ondersteuning door een Security Officer van ISO Privacy advies bij u op locatie: € 380,00 per dagdeel excl. BTW en reiskosten. Deze kosten zijn op basis van nacalculatie en in overleg.
 • Volledig uitbesteden? Bel vrijblijvend naar 040-7878750 voor een kostenindicatie.

 

Online bestellen

U kunt uw pakket direct online bestellen op de partner pagina van ISO Privacy advies op ISO 27001 online. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst zullen wij binnen één werkdag contact met u opnemen om de planning te bespreken.

Om hulp te krijgen met bestellen óf de planning te bespreken voordat u gaat bestellen belt u nummer: 040-7878750.

 

Wees voorbereid op de toekomst en certificeer uw organisatie

Wilt u ook uw klanten met een ISO 27001 certificaat laten zien dat uw organisatie informatiebeveiliging serieus neemt en tevens voldoet aan de AVG. Dan kan ISO Privacy Advies u daarin begeleiden. Wij helpen u aantoonbaar te voldoen aan de informatiebeveiligingseisen van uw (potentiële) klanten door een ISO 27001 certificering.

Bel naar 040-7878750 of vul ons terugbelformulier in voor een geheel vrijblijvend gesprek.