ISO 27001 advies: Wél voldoen aan de security eisen van klanten?

Wellicht komt het u bekend voor; een klant of opdrachtgever vraagt naar bewijs van de veiligheid van uw ICT systemen en hoe informatiebeveiliging is geregeld binnen uw processen. Of vraagt simpelweg naar uw ISO 27001 certificaat. Daarnaast dwingt de nieuwe privacy wetgeving die vanaf 25 mei 2018 van kracht is, organisaties hun leveranciers te controleren op de veiligheid ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens. Dit levert u als leverancier een hoop extra papierwerk op. U wilt immers de Privacy Officers van uw (potentiële) klanten tevredenstellen. Met een ISO 27001 certificering lost u dit probleem op. Hiermee voldoet u namelijk aantoonbaar aan de informatiebeveiligingseisen van uw (potentiële) klanten. Daarnaast neemt u hierin ook de maatregelen voor de nieuwe privacy wetgeving mee. Met een ISO 27001 certificering laat u zien dat uw organisatie een procesmatige aanpak hanteert bij het vaststellen, implementeren, bewaken, onderhouden, uitvoeren en verbeteren van informatiebeveiliging. ISO Privacy Advies begeleidt en adviseert organisaties naar een ISO 27001 certificering.

 

Wat is ISO 27001 certificering?

ISO 27001 is de internationale norm voor het Information Security Management System (ISMS). Het geeft u de vrijheid om te ondernemen en te innoveren in de wetenschap dat uw informatiebeveiliging ten alle tijden op orde is en blijft. Daarnaast specificeert ISO 27001 eisen voor het implementeren en beheersen van beveiligingsmaatregelen. U kunt dan denken aan bescherming van persoonsgegevens, bescherming tegen inbraak, hackers en datalekken. ISO 27001 heeft als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie en informatiesystemen te garanderen.

 

De voordelen van een ISO 27001 certificering

Voldoen aan de eisen van een aanbesteding is niet het enige voordeel van een ISO 27001 certificering. Hier vindt u nog een aantal voordelen:

  • Uw interne organisatie zal beter gestructureerd zijn.
  • U legt afspraken beter vast en creëert zo meer duidelijkheid over de interne taakverdeling.
  • U brengt risico’s in kaart waar u ’s nachts van wakker ligt en bedenkt samen met uw collega’s oplossingen.
  • U hoeft zich niet meer constant af te vragen of uw informatiestromen wel veilig zijn en of uw ICT goed beveiligd is tegen mogelijke informatie beveiligingsincidenten.
  • U wint het vertrouwen van klanten en andere stakeholders dat hun gegevens bij u in veilige handen zijn.
  • U laat zien dat u voldoet aan wet- en regelgeving en toont daarmee aan een betrouwbare leverancier te zijn.

 

Wees voorbereid op de toekomst en certificeer uw organisatie

Wilt u ook uw klanten met een ISO 27001 certificaat laten zien dat uw organisatie informatiebeveiliging serieus neemt en tevens voldoet aan de AVG. Dan kan ISO Privacy Advies u daarin begeleiden. Wij helpen u aantoonbaar te voldoen aan de informatiebeveiligingseisen van uw (potentiële) klanten door een ISO 27001 certificering.

Bel naar 040-7878750 of vul ons terugbelformulier in voor een geheel vrijblijvend gesprek.