ISO 27001 kosten

ISO 27001 kosten

Benieuwd wat de kosten zijn voor een ISO 27001 traject met certificering? De kosten zijn mede afhankelijk van de hoeveelheid die u zelf wilt doen en de grootte van de scope.

 

ISO 27001 kosten; afhankelijk van uw scope en eigen werkzaamheden

Om te voldoen aan de ISO 27001 zal u een aantal uitgaves moeten doen. De kosten bestaan uit een eenmalig deel en een structureel deel. Het eenmalige deel betreft de implementatiekosten van een externe partij zoals ISO Privacy Advies. Een adviseur van ISO Privacy Advies komt bij u op locatie en helpt u procesmatig met het implementeren van de ISO 27001 norm. Naast de kosten van een externe partij zijn er ook de interne kosten. U dient rekening te houden dat, afhankelijk van de grootte van uw organisatie en de scope van het gebied, het noodzakelijk is om interne capaciteit beschikbaar te stellen. Tijdens de implementatie van circa 4 tot 6 maanden zal de inzet circa 1 tot 2 dagen in de week zijn. Na de implementatie moet het managementsysteem (ISMS) worden onderhouden. Ook zijn er kosten voor de certificeringsinstelling. Deze kosten variëren per bedrijf, ISO Privacy Advies werkt met een betrouwbare partner voor de certificering maar u mag natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een certificeringsinstantie. Een certificaat is geldig voor 3 jaar, wel moeten er ieder jaar opnieuw audits worden uitgevoerd om te controleren of u nog steeds voldoet aan de eisen van de norm. Na 3 jaar zal er opnieuw gecertificeerd moeten worden.

 

Waarom ISO 27001?

U wilt graag een betrouwbare partner voor u klanten zijn en u vindt het belangrijk om te laten zien dat u de informatiebeveiliging goed op orde heeft en dat u voldoet aan de privacywetgeving. Dan is een ISO 27001 certificering de oplossing. De ISO 27001 norm is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging.  Met een ISO 27001 certificering toont u op een eenvoudige, transparante en wereldwijd aanvaarde manier dat de informatiebeveiliging op orde is binnen uw organisatie. Klanten kunnen dus met een gerust hart zaken met u doen.

 

Waarom is informatiebeveiliging belangrijk?

Informatiebeveiliging wordt vaak flink onderschat maar de gevolgen kunnen vaak ernstig zijn. Het gaat niet alleen om het beschermen van persoonsgegevens en gevoelige data maar het gaat om het beschermen van alle informatie die van belangrijke waarde zijn voor uw organisatie. Een managementsysteem (ISMS) helpt u bij het beschermen van de vertrouwelijkheid, de integriteit en de beschikbaarheid van uw organisatie. Ook heel belangrijk is het bedrijfscontinuïteitsplan zodat bij beveiligingsincidenten, calamiteiten en datalekken uw organisatie de draad zo snel mogelijk weer kan oppakken.

 

Wat zijn de voordelen van ISO 27001?

ISO 27001 is een middel om risico’s van een bepaald gebied van informatiebeveiliging (scope) onder controle te krijgen. Dit geeft de volgende voordelen voor uw organisatie:

  • Voldoen aan de eisen van uw (potentiële) klanten
  • Het tilt uw organisatie naar een hoger niveau
  • Het biedt commercieel kansen
  • Het beschermt uw imago
  • U voldoet aantoonbaar aan de huidige wet- en regelgeving

 

Waarom ISO Privacy Advies?

ISO Privacy Advies is een deskundig bedrijf op het gebied van ISO trajecten en AVG implementatie. Vele bedrijven hebben inmiddels met succes de AVG geïmplementeerd middels de zelf ontworpen unieke software van AVG online. Ook zijn er diverse ISO 27001 trajecten geïmplementeerd variërend van een ICT bedrijf tot een online leeromgeving. De adviseurs zijn bekwaam, professioneel en denken met u mee. Middels een duidelijk projectplan, heldere werkwijze en volledige documentatie zorgen zij voor de juiste weg naar certificering.

 

Wat vertellen anderen over ISO Privacy Advies

“ISO Privacy Advies heeft ons super geholpen tijdens het ISO 27001 traject. Ze zijn zeer professioneel, nauwkeurig, behulpzaam, professioneel, meedenkend en ook nog eens leuk in de omgang! Kortom een goede keuze!”
M
aarten Franken – Directeur GoodHabitz

“We zijn halverwege het ISO traject en tot nu toe bevalt het ons erg goed met de adviseur van ISO Privacy Advies. Ze is overzichtelijk, duidelijk en gestructureerd. Echt een aanrader voor elke organisatie!”
Roger Zweegers – Directeur OBI Automatisering

 

Overtuigd of extra informatie?

Bent u al overtuigd om een ISO 27001 traject te laten begeleiden door ISO Privacy Advies of heeft u nog behoefte aan extra informatie? In beide gevallen kunt u ons bellen op 040 78 78 750 of maak gebruik van ons terugbelformulier voor een gratis kenningsmakingsgesprek bij u op locatie in Eindhoven of omgeving. U bent in een uurtje volledig op de hoogte van de voordelen van een ISO 27001 certificering met de inzet van ISO Privacy Advies.

 

Bel voor meer informatie 040 78 78 750 of mail naar info@isoprivacy.nl